(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda 1918–1930-yillarda O‘zbekiston SSRda ichki ishlar organlarining shakllanishi va dastlabki faoliyati tarixiy manbalar asosida tahlil qilingan. Tadqiqot natijalarida ichki ishlar tizimining tashkiliy shakllanishi, huquqiy asoslari, mafkuraviy yo‘nalishi hamda jamiyatdagi roli yoritiladi.