(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida korporativ boshqaruv tizimining nazariy-huquqiy asoslari, uning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Korporativ boshqaruvning mazmun-mohiyati, asosiy tamoyillari hamda korporativ munosabatlar ishtirokchilarining huquq va majburiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida aksiyadorlik jamiyatlari faoliyatini tartibga soluvchi normativ-huquqiy asoslar, korporativ boshqaruv kodeksining ahamiyati va korporativ boshqaruv tizimini takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan.