(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Hozirgi globallashuv va raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalar faoliyatining samaradorligini ta’minlash, ishlab chiqarish xarajatlarini optimallashtirish hamda raqobatbardoshlikni oshirish masalalari dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Ayniqsa, avtomobilsozlik sanoati kabi yuqori texnologik va kapital sig‘imli tarmoqlarda iqtisodiy resurslardan oqilona foydalanish, boshqaruv qarorlarini ilmiy asoslash va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish mikroiqtisodiy tahlilning rivojlangan tizimini talab etadi. Shu nuqtai nazardan, O‘zbekiston avtomobilsozlik sanoatining yirik vakillaridan biri bo‘lgan “ADM Jizzakh” MCHJ faoliyatida mikroiqtisodiy tahlilni takomillashtirish masalasi muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.