(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ishida makroiqtisodiy beqarorlik sharoitida moliyaviy shaffoflikni ta’minlash hamda moliyaviy xatarlarni baholashning nazariy-uslubiy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida global iqtisodiy o‘zgarishlar, moliya bozorlaridagi tebranishlar va iqtisodiy beqarorlik sharoitida tashkilotlar hamda moliya institutlarida shaffoflik darajasini oshirishning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, moliyaviy xatarlarni aniqlash, ularni baholash va boshqarishning zamonaviy usullari o‘rganilib, makroiqtisodiy muhitda yuzaga keladigan xatarlarning moliyaviy barqarorlikka ta’siri tahlil qilingan.