(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda xodimlar emotsional intellektini rivojlantirish orqali tashkiliy samaradorlikni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Emotsional intellektning asosiy tarkibiy qismlari — o‘z-o‘zini anglash, hissiyotlarni boshqarish, empatiya va ijtimoiy ko‘nikmalar — tashkilot faoliyatiga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot jarayonida emotsional intellekti yuqori bo‘lgan xodimlarning jamoada samarali muloqot qilishi, nizolarni konstruktiv hal etishi hamda mehnat unumdorligini oshirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, tashkilotlarda emotsional intellektni rivojlantirishga qaratilgan trening va boshqaruv mexanizmlarini joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi. Tadqiqot natijalari tashkiliy samaradorlikni oshirishda inson omilining ahamiyatini yanada kuchaytirishga xizmat qiladi.