(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Tezisda italiyan yoshlarining muloqotida qo’llaniladigan leksik va grammatik xususiyatlar, yangi so’zlar va iboralar, shuningdek, ijtimoiy tarmoqlar va boshqa kommunikatsiya vositalarining tilga ta’siri tahlil etiladi. Sifatli va miqdoriy tadqiqot metodlari yordamida olingan natijalar yoshlar tilining dinamikasini, uning ijtimoiy kontekstda qanday rivojlanayotganini va kelajakdagi tendensiyalarni aniqlashga imkon beradi. Tezis yoshlar orasida tilning o’zgarishi, gender va etnik farqlarni ham ko’rib chiqadi, bu esa italiyan yoshlar tilining boyligi va xilma-xilligini yanada chuqurlashtiradi.