(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada arab tili grammatikasining o‘ziga xos kalimalaridan biri bo‘lgan ismi fe’llarning mohiyati, grammatik xususiyatlari va nutqdagi vazifalari tahlil qilinadi. Ismi fe’llarning ism va fe’l o‘rtasidagi oraliq grammatik birlik sifatidagi tabiati, ularning zamon jihatidan tasnifi hamda gap tarkibidagi amaliy qo‘llanishi yoritiladi. Shuningdek, Qur’oni karim oyatlari, arab she’riyati va adabiy manbalar asosida ismi fe’llarning balog‘aviy ahamiyati, qisqa va lo‘nda ifoda etishdagi o‘rni hamda hissiy-ta’sirchan ma’no ifodalashdagi xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida ismi fe’llarning arab tilining grammatik va uslubiy boyligini namoyon etuvchi muhim mavzulardan ekanligi asoslab beriladi.