(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablari bitiruvchilarini to‘g‘ri kasbga yo‘naltirish, ularning qobiliyat va qiziqishlarini psixologik diagnostika qilish hamda mustaqil hayotga tayyorlashda maktab psixologining tutgan o‘rni yoritilgan. Maqolada kasb tanlash inqirozlarini bartaraf etish va o‘quvchilarda kasbiy motivatsiyani shakllantirish bo‘yicha amaliy metodika va tavsiyalar tizimi taklif etilgan.