(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy harbiy ishlar va strategiyaning ajralmas qismi hisoblangan o‘qotar qurollarning umumiy tavsifi, ularning ichki mexanizmlari, mo‘ljalga olish tizimlari hamda jangovar imkoniyatlarini belgilovchi taktik-texnik xarakteristikalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Porox gazlarining kinetik energiyasi yordamida harakatlanuvchi ushbu qurollarning tarkibiy qismlari va ularning o‘zaro funksional bog‘liqligi tizimli yondashuv asosida yoritib berilgan.