(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi qo‘shma gaplarning grammatik tabiati, ularning shakllanish xususiyatlari hamda turlari keng yoritilgan. Qo‘shma gaplarning sodda gaplardan farqli jihatlari, bog‘lovchi vositalar orqali yuzaga kelishi, mazmuniy va sintaktik munosabatlari tahlil qilingan. Shuningdek, bog‘langan, ergashgan va bog‘lovchisiz qo‘shma gaplarning o‘ziga xos belgilariga alohida to‘xtalib o‘tilgan. Maqola o‘zbek tili sintaksisining muhim masalalaridan biri bo‘lgan qo‘shma gaplar nazariyasini ilmiy asosda yoritishga xizmat qiladi.