(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tarbiyasi og‘ir bolalarni ijtimoiylashtirish jarayonida “oila — maktab — mahalla” hamkorligining ahamiyati tizimli ravishda yoritiladi. Oila muhitining subyektiv ta’siri, maktabning pedagogik-psixologik ko‘magi hamda mahallaning ijtimoiy nazorati asosida voyaga yetmaganlarni jamiyatga moslashtirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqolada ushbu uch institutsional tizimning o‘zaro integratsiyasi orqali bolani ijobiy yo‘nalishga yo‘naltirish va uning shaxs sifatida shakllanishiga ko‘maklashish masalalari ilmiy asoslab berilgan.