(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qish savodxonligini rivojlantirishning pedagogik ahamiyati va dolzarbligi yoritilgan. O‘qish savodxonligini shakllantirishga ta’sir etuvchi omillar hamda ta’lim jarayonida uchraydigan muammolar tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning matnni tushunish, tahlil qilish va undan amaliy foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari o‘qish savodxonligini oshirish bo‘yicha pedagogik tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.