(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarining til o’rganish ko’nikmalarini didaktik o’yinlar orqali rivojlantirish masalasi ko’rib chiqiladi. Didaktik o’yinlar, o’quv jarayonini qiziqarli va samarali qilishda muhim rol o’ynaydi. O’qituvchilar o’yinlarni qo’llash orqali o’quvchilarning tilga bo’lgan qiziqishini oshirishi, ularning muloqot qilish qobiliyatini rivojlantirishi va yangi so’z boyligini o’zlashtirishlarini ta’minlashi mumkin. Maqolada didaktik o’yinlar turlari, ularni tanlash mezonlari va amaliyotda qo’llanilishi misollari keltiriladi. Shuningdek, o’quvchilarning til o’rganish jarayonidagi muvaffaqiyatlari va qiyinchiliklari ham muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari didaktik o’yinlarni o’qitish jarayonida kengroq qo’llash zarurligini ko’rsatadi.