(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada fe’l semantikasida aspektuallik kategoriyasining o‘rni va uning funksional-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda aspektual semantikaning chegaralanganlik/ chegaralanmaganlik, tugallanganlik/ tugallanmaganlik hamda harakat tarzi kabi ma’nolari yoritilib, aspektual vaziyatlarning inxoativ, iterativ, protsessual, terminativ va natijaviy turlari misollar asosida tavsiflanadi. Shuningdek, o‘zbek va ingliz tillarida aspektual ma’nolarning ifodalanish vositalari qiyosiy jihatdan o‘rganilib, aspektuallikning kognitiv va funksional-semantik tabiati ochib beriladi.