(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligi mahsulotlari eksportining iqtisodiyotdagi ahamiyati, eksport dinamikasining statistik tahlili hamda eksport hajmiga ta’sir qiluvchi omillar o‘rganilgan. Shuningdek, xorijiy davlatlar tajribasi asosida qishloq xo‘jaligi mahsulotlari eksportini rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari yoritilgan. Maqolada statistik usullar yordamida eksport hajmining o‘zgarish tendensiyalari tahlil qilinib, eksport salohiyatini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.