(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Muhammad Yusufning hayoti va ijodi, uning o‘zbek adabiyotidagi o‘rni hamda xalq qalbidan joy olishiga sabab bo‘lgan omillar yoritilgan. Shoir she’rlaridagi Vatanga muhabbat, insoniylik, ota-onaga hurmat va kelajakka ishonch g‘oyalari tahlil qilingan. Shuningdek, “Biz baxtli bo‘lamiz” she’ri misolida Muhammad Yusuf ijodining o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan.