(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Denov tuman davlat arxivining tashkil topish tarixi, uning shakllanish va rivojlanish bosqichlari hamda bugungi kundagi faoliyati tahlil etilgan. Arxivda saqlanayotgan Milliy arxiv fondi hujjatlarining tarkibi, ularni jamlash, hisobga olish, saqlash va foydalanishga taqdim etish jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, arxiv faoliyatida raqamlashtirish ishlari, zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining qo‘llanilishi hamda fuqarolarga ko‘rsatilayotgan xizmatlarning ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijasida Denov tuman davlat arxivining hudud tarixini o‘rganish, tarixiy merosni asrash va kelajak avlodlarga yetkazishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.