(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi (5–6 yosh) bolalarda elementar matematik tasavvurlarni shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Klassik rivojlanish nazariyalari (J. Piaje, L.S. Vigotskiy, P.Ya. Galperin) hamda zamonaviy konsepsiyalar («raqamlar hissi», o‘rganish trayektoriyalari) qiyosiy o‘rganilib, STEAM yondashuvining maktabgacha matematik ta’limdagi metodologik imkoniyatlari ochib beriladi. Xorijiy va mahalliy tadqiqotlar tahlili asosida STEAM texnologiyasini «Ilk qadam» Davlat o‘quv dasturining elementar matematik tasavvurlarga oid kompetensiya indikatorlari bilan integratsiyalash zarurati ilmiy jihatdan asoslanadi.