(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va turk she’riyatining ikki yirik vakili Rauf Parfi O‘zturk va Nozim Hikmat ijodida Vatan konseptining badiiy-estetik xususiyatlari, badiiy ifodalanish tamoyillari qiyosiy-tipologik aspektda o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Vatan obrazining poetik funksiyasi, milliy tafakkur bilan aloqador jihatlari, ikki shoirning ifoda uslubidagi mushtarak va farqli jihatlari tahlil qilinadi.