(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarga internet va ijtimoiy tarmoqlarning psixologik ta’siri tahlil qilinadi. Internet texnologiyalarining ta’lim jarayonidagi ahamiyati, bolalarning bilish faoliyati, muloqot madaniyati va dunyoqarashini rivojlantirishdagi ijobiy jihatlari bilan bir qatorda, nazoratsiz foydalanish natijasida yuzaga keladigan psixologik muammolar ham yoritiladi. Shuningdek, internetga qaramlik, diqqatning susayishi, hissiy zo‘riqish, ijtimoiy faollikning pasayishi kabi salbiy holatlarning oldini olishda ota-onalar va pedagoglarning o‘rni hamda vazifalari ko‘rsatib beriladi. Maqolada bolalarning raqamli muhitda xavfsiz va samarali faoliyat yuritishini ta’minlashga qaratilgan tavsiyalar keltirilgan.