(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Trekker avtomobilida qo’llaniladigan injektorli yoqilg’i ta’minlash tizimiga texnik servis ko’rsatishning samaradorligini oshirish yo’llari ko’rib chiqilgan. Muallif tomonidan tizimning asosiy tugunlari, xarakterli nosozliklari, diagnostika usullari va profilaktik ta’mirlash jarayonlari tahlil qilingan. Elektronik boshqaruv bloki (ECU), injektor nozullari, lambdazond va yoqilg’i bosimi regulyatori kabi elementlarning texnik holati korxona samaradorligiga ta’siri miqdoriy ko’rsatkichlar asosida baholab berilgan. Natijalar ko’rsatadiki, to’g’ri tashkil etilgan diagnostika va profilaktik ta’mirlash yoqilg’i sarfini 15–22 foizga kamaytirish va texnik xizmat ko’rsatish xarajatlarini 30 foizgacha qisqartirish imkonini beradi.