(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qaltis, kutilmagan va ekstremal vaziyatlarda shaxs ruhiy barqarorligi hamda stressga chidamlilik (stress-resistance) xususiyatlarining psixologik tabiati chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson psixikasining kuchli tashqi stressogen omillar ta’siridagi reaksiyalari, krizisli holatlarda determinatsiya mexanizmlari va adaptatsiya jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, huquq-tartibot organlari xodimlari va ekstremal kasb egalarining professional faoliyatida stress darajasini baholash va emotsional barqarorlikni tiklashga qaratilgan zamonaviy psixokorreksion metodikalar va o’z-o’zini regulyatsiya qilish usullari huquqiy va amaliy jihatdan asoslab berilgan. Maqola yakunida nostandart vaziyatlarda shaxsning stressga chidamliligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.