(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada avtotransport detallarining ishqalanish sharoitida yeyilishga bardoshliligini oshirishga qaratilgan uch bosqichli nitrooksidlash texnologiyasi tadqiq etilgan. Jarayon sirtni tayyorlash, nitridlash va oksidlash bosqichlarini o‘z ichiga oladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, nitrooksidlash natijasida detal sirtida yuqori qattiqlikka ega nitrid qatlamlari va himoya oksid qatlami hosil bo‘lib, ularning yeyilish hamda korroziyaga chidamliligi sezilarli darajada ortadi. Olingan natijalar ushbu texnologiyaning avtotransport detallarining ekspluatatsion xususiyatlarini yaxshilash, xizmat muddatini uzaytirish va texnik xizmat ko‘rsatish xarajatlarini kamaytirishda samarali usul ekanligini ko‘rsatdi.