(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola Denov tumani davlat arxivining Sovet davri (1920–1991 yillar) va O‘zbekiston mustaqilligi davri (1991 yildan hozirgacha) tarixini tadqiq etishdagi o‘rni va ilmiy-amaliy ahamiyatini tahlil qiladi. Arxiv fondlaridagi boshqaruv hujjatlari, shaxsiy tarkib materiallari va alohida qimmatli hujjatlar mahalliy tarix, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlar, qatag‘onlar va rivojlanishni o‘rganish uchun muhim manba hisoblanadi. Tadqiqot 15 ta manbaga asoslanib, arxivning tarixiy rolini yoritadi.