(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada Denov tumani arxivi faoliyatining asosiy yo‘nalishlari, unda saqlanayotgan hujjatlarning tarkibi hamda hudud tarixini o‘rganishdagi ilmiy ahamiyati tahlil qilinadi. Arxiv hujjatlarining tarixiy tadqiqotlar, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni yoritish va fuqarolarning huquqiy manfaatlarini ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, arxiv ishini modernizatsiya qilish va hujjatlarni raqamlashtirishning dolzarb masalalari ko‘rib chiqilgan.