(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati davlat arxivida saqlanayotgan hujjatlarning tarixiy tadqiqotlardagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Arxiv fondlarining tarkibi, ularda saqlanayotgan tarixiy manbalarning ilmiy qiymati hamda hududning ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy taraqqiyotini o‘rganishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, arxiv ishini raqamlashtirish va zamonaviy texnologiyalarni joriy etish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.