(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada obrazli ifodalarni adekvat yetkazish masalalari tahlil qilinadi. tadqiqotda badiiylik tushunchasi, obrazlilikning til vositalari orqali ifodalanishi hamda tarjimonning ijodiy yondashuvi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. asliyat va tarjima matnlari qiyosiy tahlil qilinib, metafora, epitet, frazeologik birliklar va milliy-madaniy unsurlarni tarjimada Ushbu maqolada badiiy tarjima jarayonida estetik qiymatni saqlab qolish, muallif qayta yaratish yo‘llari yoritiladi. maqola badiiy tarjima nazariyasi va amaliyotini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.