(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada arxiv hujjatlarini saqlash va ulardan foydalanishni tashkil etishning dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Arxiv hujjatlarining tarixiy, ilmiy va madaniy ahamiyati yoritilib, ularni saqlashning me’yoriy-huquqiy asoslari, saqlash sharoitlariga qo‘yiladigan talablar hamda hujjatlarning butligini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, arxiv hujjatlaridan foydalanishni tashkil etish jarayonidagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari, raqamlashtirish va elektron arxiv tizimlarining rivojlanishi ham tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari arxiv muassasalari faoliyatini takomillashtirishga xizmat qiladi.