(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola bolalarda keng tarqalgan nutq buzilishlaridan biri bo’lgan duduqlanish muammosini bartaraf etishning zamonaviy ilmiy va amaliy usullarini tahlil qilishga bag’ishlangan. Maqolada duduqlanishning kelib chiqish sabablari, turlari va uni aniqlashning diagnostik mezonlari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, logopedik korreksiya, nafas olish mashqlari, psixologik-pedagogik yordam, neyropsixologik yondashuv va raqamli texnologiyalardan foydalanishga asoslangan zamonaviy terapevtik usullar batafsil yoritilgan.