(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada boshlang’ich sinf matematika ta’limida STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvini joriy etishning ilmiy-metodik asoslari, didaktik tamoyillari va amaliy modelining xususiyatlari yoritilgan. STEAM-darslarini loyihalashning olti bosqichli pedagogik modeli taklif etilgan, injenerlik dizayn jarayoni va matematika fanining ushbu yondashuvdagi yetakchi rolini ko’rsatuvchi mexanizmlar tahlil qilingan. Tajriba-sinov ishi natijalari STEAM-yondashuvning o’quvchilar matematik kompetensiyasi va injenerlik tafakkurini birgalikda rivojlantirishdagi samaradorligini tasdiqlaydi.