(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola qadimgi davr musiqasini ilmiy oʻrganishning tarixiy, nazariy va manbashunoslik asoslarini chuqur tahlil qiladi. Unda qadimgi musiqiy madaniyatni tadqiq etishda qoʻllaniladigan metodologiyalar, mavjud nazariy yondashuvlar va tarixiy manbalarning ahamiyati yoritilgan. Maqola qadimgi davr musiqasining oʻziga xos xususiyatlarini, uning rivojlanish bosqichlarini va zamonaviy musiqashunoslikdagi oʻrnini tushunish uchun zarur boʻlgan fundamental tamoyillarni belgilab beradi. Shuningdek, qadimgi musiqa merosini saqlash va kelajak avlodlarga yetkazishdagi manbashunoslikning muhim rolini taʼkidlaydi.