(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada jadidchilik davrida musiqiy ma’rifatning shakllanishi, teatr musiqasining rivojlanishi hamda uning badiiy-estetik xususiyatlari yoritilgan. Jadid ma’rifatparvarlarining musiqa va teatr san’ati orqali xalqni ma’rifatga chorlashdagi faoliyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, teatr tomoshalarida musiqaning vazifalari va milliy musiqa madaniyatining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.