(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston yoʻl-iqlim sharoitlarida ekspluatatsiya qilinadigan «UzAvtomotors» AJ avtomobillari shina prektori yeyilishi xususiyatlari koʻrib chiqilgan. Haydovchilik uslubi, yoʻl qoplami sifati, gʻildirak burchak sozlamalari va shina bosimi singari asosiy taʻsir omillari tizimli ravishda tahlil qilingan. Cobalt, Nexia 3 va Damas modellaridan olingan eksperimental oʻlchov maʻlumotlari taqdim etilgan va baholangan. Natijalar asosida shina yeyilish surʻatini kamaytirish, avtomobil xavfsizligini oshirish va ekspluatatsion xarajatlarni qisqartirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.