(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola qadimgi davr musiqasining miloddan avvalgi davrlardan milodiy V asrgacha bo’lgan rivojlanishini atroflicha tahlil qiladi. Unda Mesopotamiya, Qadimgi Misr, Yunoniston va Rim imperiyasining musiqiy madaniyati, cholg’u asboblari va ijrochilik an’analari o’rganiladi. Shuningdek, musiqa ijtimoiy, diniy va falsafiy kontekstda qanday rol o’ynagani yoritiladi. Maqola qadimgi sivilizatsiyalarning musiqiy merosini tushunishga va uning keyingi davrlar san’atiga ta’sirini baholashga yordam beradi.