(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola taom nomlarining paydo bo’lishi va rivojlanishining lingvistik asoslarini chuqur tahlil qiladi. Unda oziq-ovqat nomlarining etimologik kelib chiqishi, semantik o’zgarishlari va madaniy-tarixiy omillar ta’siri ko’rib chiqiladi. Tadqiqot taom nomlarining shakllanishida tilning ichki qonuniyatlari va tashqi ta’sirlar o’rtasidagi bog’liqlikni yoritadi. Maqola gastronomik terminologiyaning lingvistik xususiyatlarini o’rganish orqali milliy madaniyat va tilning o’zaro aloqasini ko’rsatishni maqsad qilgan.