(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada taniqli adib Shuhratning “Oltin zanglamas” romani badiiy tuzilishi, undagi ijobiy va salbiy obrazlar ziddiyati atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqotda bosh qahramon Sodiqning metin e’tiqodiga qarama-qarshi o‘laroq yaratilgan Dilovarxo‘ja obrazi misolida Vatan xoinining badiiy talqini va psixologik qiyofasi ochib berilgan. Muallif qahramonning oila, ona, farzand va Vatan kabi muqaddas tushunchalarga bo‘lgan tuban munosabatini, uning xudbinlik, qo‘rqoqlik va sotqinlik kabi xususiyatlarini matniy dalillar (dialog va ichki kechinmalar) asosida yoritadi. Maqolada inson ma’naviyatsizligi va e’tiqodsizligining fojiaviy oqibatlari adabiy tahlil obyekti qilib olingan.