(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Leksik-semantik munosabatlarning har biri tilning lug‘aviy boyligini, uslubiy imkoniyatlarini va ifoda erkinligini belgilovchi muhim omildir. Shuningdek, leksik-semantik munosabatlar faqat semantik darajada emas, balki pragmatik, stilistik va funksional jihatdan ham muhim ahamiyatga ega. Ular nutq uslublarida — badiiy, ilmiy, rasmiy-idora, publitsistik va og‘zaki so‘zlashuv uslublarida — turlicha ifoda topadi va shu orqali tilning ekspressivlik, emotsionallik va moslashuvchanlik xususiyatlarini belgilaydi.