(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada g‘o‘za oʻsimligiga suv va mineral o‘g‘itlar meyorining defoliantlar bilan uyg‘unligi o‘rganib chiqilgan. Amaliyotlar Qashqadaryo viloyat Kasbi tumani Mo‘g‘lon hudidi suvli maydonlarida oʻtkazilgan va Termiz 14 va Termiz 16 ingichka tolali gʻoʻza navlarida defoliantlarning suv hamda mineral oziqlantirishda uyg‘unligi reja a boʻyicha oʻrganilgan.Bunda, 4- xil variantlardan iborat dala tajribasi mineral oʻgʻitlarning 2-xil me’yori va nisbati hamda 2- sugʻorish rejimi fonida bajarildi.