(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda eksport qiluvchi tadbirkorlik sub’ektlarining rivojlanish holati va hozirgi tendensiyalari tahlil qilingan. Mamlakatda eksport salohiyatini oshirish, tadbirkorlarni qo‘llab-quvvatlash borasida amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning amaliy natijalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, eksport faoliyatini kengaytirish yo‘lidagi mavjud muammolar aniqlanib, milliy mahsulotlarning tashqi bozordagi raqobatbardoshligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.