(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada matematika fanini o’qitishda tarixiy yondashuvning ahamiyati va uni zamonaviy ta’lim metodikasi bilan uyg’unlashtirish masalalari ko’rib chiqiladi. Matematika tarixini dars jarayoniga integratsiya qilish o’quvchilarning fanga qiziqishini oshiradi, tushunchalarni chuqurroq idrok etishga yordam beradi va ijodiy fikrlashni rivojlantiradi. Maqolada tarixiy-genetik metod, muammoli ta’lim va zamonaviy interfaol texnologiyalarni birlashtirgan kompleks metodologik yondashuv taklif etiladi. Tajriba-sinov natijalari tarixiy yondashuv qo’llangan sinflarda o’quv samaradorligi sezilarli darajada oshganligini ko’rsatdi.