(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada hisoblashga va isbotlashga doir masalalarni yechish jarayoni, ularning matematika fanini o‘qitishdagi o‘rni hamda o‘quvchilarning mantiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Hisoblashga doir masalalar orqali o‘quvchilarda aniq va tezkor matematik amallarni bajarish, formulalardan to‘g‘ri foydalanish va natijani tahlil qilish ko‘nikmalari shakllanadi. Isbotlashga doir masalalar esa mantiqiy fikrlashni rivojlantirib, har bir matematik xulosani asoslash va dalillar bilan tasdiqlash malakasini mustahkamlaydi. Shuningdek, maqolada bu turdagi masalalarning ta’lim jarayonidagi didaktik ahamiyati va o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan.