(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezis muntazam ko’pyoqlilarning geometrik xususiyatlari, ularning tarixiy rivojlanishi va falsafiy ahamiyatini har tomonlama tahlil qiladi. Ishda muntazam ko’pyoqlilarning ta’rifi, tasnifi (Platon jismlari), dualizmi va simmetriya xususiyatlari yoritiladi. Qadimgi Yunoniston matematikasi, xususan, Platonning bu jismlarga nisbatan kosmologik va falsafiy qarashlari chuqur o’rganiladi. Shuningdek, ularning zamonaviy matematikadagi o’rni va turli sohalardagi qo’llanilishi ko’rib chiqiladi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlar tanqidiy tahlil qilinib, muntazam ko’pyoqlilarning nafaqat matematik, balki madaniy va intellektual merosdagi ahamiyati sintez qilinadi.