(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola Abdulla Qodiriyning "Mehrobdan chayon" romani leksik-semantik xususiyatlarini chuqur tahlil qilishga bag’ishlangan. Asarda qo’llanilgan so’zlar, iboralar va ularning ma’no qatlamlari ilmiy jihatdan o’rganiladi. Muallifning til mahorati, personajlar nutqidagi o’ziga xosliklar hamda davr ruhini aks ettiruvchi leksik birliklar tadqiq etiladi. Tahlil natijalari romanning badiiy qimmati va Qodiriy ijodining tilshunoslik nuqtai nazaridan ahamiyatini ochib beradi.