(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada internet tilining o‘zbek tiliga ko‘rsatayotgan ta’siri, uning ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Internet kommunikatsiyasi natijasida o‘zbek tilining lug‘at tarkibi, imlo me’yorlari va nutq madaniyatida yuz berayotgan o‘zgarishlar o‘rganiladi. Shuningdek, internet muhitida milliy tilning rivojlanishi, yangi terminlarning kirib kelishi hamda yoshlar nutqida kuzatilayotgan lingvistik jarayonlar yoritiladi. Tadqiqot natijalari internetning o‘zbek tilini rivojlantirishdagi o‘rni bilan birga, til me’yorlarini saqlash zaruratini ham ko‘rsatadi.