(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ish jarayonida Steril asboblarni saqlash: ​Avtoklav yoki quruq issiqlik shkafida sterillangan asboblar maxsus steril qadoqlarda (kraft-paketlar, qog‘oz-plastik paketlar) saqlanishi kerak. Qadoqlarning butunligi va ularda ko‘rsatilgan yaroqlilik muddatlariga (qadoq turiga qarab 20 kundan 1 yilgacha) qat’iy rioya qilinadi. Qadoqlanmagan holda sterillangan asboblar faqat bakteritsid (bakteriyalarni o‘ldiradigan) ultrabinafsha (UB) kameralarda yoki steril stollarda ruxsat etilgan muddatda (odatda 3-7 sutka) saqlanishi mumkin.