(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqola hozirgi oʻzbek tilida gap boʻlaklarining nazariy va amaliy jihatlarini oʻrganadi. Unda bosh va ikkinchi darajali gap boʻlaklarining funksional xususiyatlari, ularning nutqda qoʻllanilishidagi oʻziga xosliklar tahlil qilinadi. Tadqiqot gap boʻlaklarining sintaktik aloqalari, ularning maʼno ifodalashdagi roli hamda uslubiy imkoniyatlariga eʼtibor qaratadi. Olingan natijalar oʻzbek tili sintaksisini chuqurroq tushunishga va til oʻqitish metodikasini takomillashtirishga xizmat qiladi.