(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston hududida shakllangan ayrim toponimlarning kelib chiqishi, ularning etimologiyasi va tarixiy ildizlari tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor toponimlarning xalq og‘zaki ijodi, tarixiy voqealar, geografik xususiyatlar va qadimiy aholi urf-odatlari bilan bog‘liqligiga qaratilgan. Qator tarixiy manbalar va zamonaviy tadqiqotlar asosida masalaning ilmiy izohi berilgan, toponimik o‘zgarishlarning sabablari va natijalari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari toponimika, tarix va geografiya fanlari bo‘yicha izlanish olib borayotgan mutaxassislar, shuningdek, O‘zbekistonning tub tarixiga qiziquvchilarga mo‘ljallangan.