(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik kadrlarni tayyorlash jarayonida milliy va umuminsoniy qadriyatlarni integratsiyalashning nazariy-metodologik asoslari, pedagogik ahamiyati hamda amaliy mexanizmlari tahlil etilgan. Globallashuv sharoitida bo‘lajak pedagoglarni kasbiy kompetensiyalar bilan bir qatorda yuksak ma’naviy-axloqiy fazilatlar, milliy o‘zlikni anglash, vatanparvarlik, fuqarolik mas’uliyati va insonparvarlik ruhida tarbiyalashning dolzarbligi asoslab berilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida milliy qadriyatlar va umuminsoniy tamoyillar uyg‘unligini ta’minlashning samarali yo‘llari yoritilgan.