(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada savod o‘rgatish davrida multimedia vositalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda multimedia texnologiyalarining boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish va yozish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri hamda pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Multimedia vositalarining matn, tasvir, audio va video materiallar orqali o‘quvchilarning bilimlarni o‘zlashtirish darajasini oshirishi, darsga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirishi va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, savod o‘rgatish davrida multimedia texnologiyalaridan samarali foydalanishning afzalliklari hamda ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari multimedia vositalaridan foydalanish boshlang‘ich ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.