(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada xorijiy innovatsion tajribalarni sanoat korxonalariga transfer qilishning nazariy va amaliy jihatlari o‘rganilgan. Innovatsiyalarni bevosita ko‘chirish emas, balki mahalliy iqtisodiy, ekologik va texnologik sharoitlarga moslashtirish zarurligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida xorijiy innovatsion tajribalarni adaptatsiya qilish filtri orqali joriy etish sanoat korxonalarining raqobatbardoshligini oshirish, resurslardan samarali foydalanish va barqaror rivojlanishni ta’minlashga xizmat qilishi aniqlangan.